Lapacho kůra (Tabebuia avell. cortex)
Povzbuzuje látkovou výměnu. Významný antioxidant. Zamezuje vytváření otoku a usazenin v krevním oběhu. Normalizuje výměnu cukru a je pozitivní pro diabetiky. Uklidňuje nervový systém a zmírňuje podráždění. Pozitivně ovlivňuje chronická onemocnění a migrény.
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
(upravuje se pomocí modulu Ujištění zákazníka)
Guarantee safe & secure checkout
Čaj Lapacho pochází z kůry stromu Lapacho, jehož domovina je v Brazílii, Bolívii, Peru, severní Argentině a Paraguaji. Tyto stromy jsou staré dokonce 700 let a účinkům jeho kůry jsou připisovány až zázračné schopnosti. Lapacho napomáhá v odstraňování nečistot a usazenin z těla, posiluje imunitní systém a vnitřní orgány - játra a ledviny. Podporuje trávení a umí povzbudit látkovou výměnu. Hubí některé druhy plísní a bakterií, je vhodný při poševních výtocích. Pozitivně působí po chemoterapii nebo po delším užívání psychofarmak. Zlepšuje prokrvování těla a má kladný vliv na srdce, leukémii, krevní oběh a chudokrevnost.
Lapacho je vhodné pro prevenci všech infekčních a plísňových onemocnění, při rakovinách jako podpůrný prostředek pro imunitní systém a na odplísnění organismu. Všechny zmíněné účinky jsou dány jeho působením na imunitní systém. Stimuluje tvorbu červených a bílých krvinek, normalizuje složení krve, zlepšuje zásobení buněk těla kyslíkem, posiluje srdce a cévy a brzdí růst rakovinných buněk. Je silným antioxidantem, ochraňuje tělo před různými toxiny.
- Povzbuzuje látkovou výměnu.
- Zamezuje vytváření otoku a usazenin v krevním oběhu.
- Normalizuje výměnu cukru a je pozitivní pro diabetiky.
- Uklidňuje nervový systém a zmírňuje podráždění.
- Zmírňuje bolest.
- Pozitivně ovlivňuje chronická onemocnění a migrény.
- Je účinný při vyrážkách, pomáhá na zhnisaná místa a při zánětech.
- Působí močopudně.
Odborníci se také domnívají, že tento čaj může brzdit růst již vzniklých nádorů. Jeho největší síla je však připisována tomu, že je velmi účinným stimulátorem imunitního systému. Mohou za to zejména bioaktivní látky jako katechiny, saponiny, bioflavanoidy, chinony a další.
Užívání:
Množství vypitého čaje je individuální, pohybuje se od 2-3 šálků 0,2 dl až po 2 litry. Žádné vedlejší účinky dosud nebyly prokázány. Tento nápoj by se pro zachování své účinnosti neměl používat déle než 3 týdny v kuse.
Příprava čaje:
Běžně se připravuje odvar, kdy vaříme 4 lžičky lapacha v litru vody po dobu 5 minut, poté odstavíme a necháme ještě 15-20 minut luhovat. Čaj lze pít teplý nebo studený. Jeho chuť připomíná dubovou kůru ochucenou citronem.
Pro přípravu čaje jsou naprosto nevhodné nádoby z hliníku, zinku apod. Používáme zásadně materiály jako sklo, nerez nebo porcelán. Hotový čaj také neskladujeme v plastových nádobách, protože jeho účinky by mohly být oslabeny.